logo
 Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
 Főmenü

Főkategória : 1945 előtti kitüntetések : Külföldi kitüntetések Rudolf Souval, Wien - háború utáni "karmos" beakasztókampója

[<   Előző  19  20  21  22  23  24  25  Következő   >]

Rudolf Souval, Wien - háború utáni "karmos" beakasztókampója
Rudolf Souval, Wien - háború utáni "karmos" beakasztókampójaNépszerű
Beküldő további képei   Utolsó frissítés2017.04.16. 23:13    
Találatok367  Hozzászólások0    
Sziasztok,

Rudolf Souval, Wien háború utáni "karmos" beakasztókampója.

Van, amikor azt mondják rájuk, hogy eredetiek, van, hogy háború utániként emlegetik - ez inkább külföldre jellemző, itthon Magyarországon nem jellemző, és ritkábban azt, hogy másolat - ez külföldre sem annyira jellemző, ők a háború utáni ( postwar ) szót használják többnyire. Itthon leginkább eredetinek vagy nem tudja az eladó és a vevőre vagy az érdeklődő tudására bízza a döntést, hogy ő maga minek ítéli meg.
Mit is nevezünk Souval esetében eredetinek? Souval 1939-1945 májusa közötti termelése: korabeli - eredeti.

Ezt az időszakot, vagyis a szovjet kivonulást követően Souval készített a veteránoknak egy rövid ideig úgynevezett "Blanc Core" Kereszteket, és néhány olyan harci kitüntetést, melyekről a festék felhordása előtt levágták a horogkeresztet. Ezt követően ismertek háború utáni változatai, másolatai ( néhány esetben olyan másolatok, melyeket nem Souval készített, de hasonlóak hozzá ), és egy rövid ideig beszállítója volt a Bundeswehr-nek is, az 1957-es sorozat egyes kitüntetései esetében: Sebesülési Jelvény, Német Kereszt....stb - jellemzően Steinhauer & Lück, Lüdenscheid hátlap szerelvényezéssel megoldva.

Azonban, a képen látható beakasztókampó tipikus, háború utáni Souval termelés, semmi köze az 1939-1945 között gyártott szerelvényezéseihez.

[<   Előző  19  20  21  22  23  24  25  Következő   >] Google translator

Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2007 The XOOPS Project