logo
 Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
 Főmenü

Főkategória :  Összesen:5

Rendezés:  Cím () Dátum () Népszerűség ()
A képek jelenleg Dátum (új képek elől) szerint vannak rendezve

1-5 sz. képek (az összesen 5 db képből)Narvik Pajzs 1-es típus másolata

Narvik Pajzs 1-es típus másolataÚj
Beküldő további képei   KategóriaNémet Rendjelek, Kitüntetések, Jelvények és Medál    Utolsó frissítés2017.04.23. 11:41    
Találatok69  Hozzászólások5    
Sziasztok,

Első pillanatban eredetinek véltem, de a kidolgozott sas feje nem hasonlított egyetlen ismert változatra sem. A koszorú felső részén túl nagy az üres rész, és az 'I' és a 'K' betűk alul összeérnek.

A sas szárnytollainak alsó része éppen hogy eléri a talapzatot, ami jellemző egyes típusokra, de az a pár részlet, amely hasonló az eredetire nem található meg egy eredeti, hanem csak több eredeti Pajzson. Tehát, öszvér a jellege.

A hátlap és a szövet egyértelműen pótolt.

A WAF Pajzs moderátora Pascal már látott ilyen típust és segített a beazonosításban. Ez az eredeti 1-es típus kimondottan jó másolata.

Tanulságos Pajzs, érdemes figyelni rá és a részletekre, melyeket piros nyilakkal jelöltem......

Vaskereszt 2. osztály - Übergroße

Vaskereszt 2. osztály - ÜbergroßeÚjNépszerű
Beküldő további képei   KategóriaNémet Rendjelek, Kitüntetések, Jelvények és Medál    Utolsó frissítés2017.04.22. 16:45    
Találatok115  Hozzászólások6    
Sziasztok,

Az 1939-es Vaskereszt 2. osztályok között is vannak ritkaságok, ami nem kizárólag a ritkább gyártójeles változatokat, vagy azok egyes alváltozataira korlátozódik, hanem a korai gyártójel nélküli változatokat is érint. Főleg ezek közül kerülnek elő ritkaságok, de a ritkaságoknak is vannak fokozatai, hiszen lehet valami úgy ritka, hogy drága, vagy drágább mint egy átlagos, de előfordulhat, hogy egy ritkaság egyáltalán nem képez értéknövekedést.

Az Übergroße Vaskereszt 2. osztályok ritkák, de azért beszerezhetőek. Létezik az úgynevezett 'Full size' és a 'Little Brother' változatok. A 'Full size' általában a 47x47mm-es változatokra korlátozódik, de időnként a keret lehet 47x46.9 vagy akár 47x46.7mm-es is.

Érdekesség, hogy a 'Little Brother' ritkább, mint a 'Full size' változat.

Néhány esetben a korai adományozottak tisztában voltak azzal, hogy Übergroße keresztjük van és poénból feltették a nyakukba, mintha Lovagkeresztjük lenne. Nekem is volt ilyen Übergroße Keresztem viselési fotóval, és olyan fotóval is, ahogy a katona a nyakába akasztva poénkodott a bajtársai körében.

1941. januárjában a Kancellária leszabályozta a gyártást, a gyártókat kötelezte a tradicionális alapanyagok és méretek betartására és felhasználására. Így megszűntek a cink és rézmagvas Keresztek, a Kör3-as változatok...stb.

A képeken egy Übergroße 'Ful size' változat látható Parádé Pánton.
Dienstabzeichen des Wachhabenden Offiziere

Dienstabzeichen des Wachhabenden OffiziereÚjNépszerű
Beküldő további képei   KategóriaKülföldi kitüntetések    Utolsó frissítés2017.04.17. 23:04    
Találatok217  Hozzászólások8    
Sziasztok,

Nem tudom, hogy ismeritek-e ezt a fajta jelvényt.

A képen látható egy háború idején készült elfogadott típus, azonban létezik későbbi, Bundeswehr változata is.

A gyűjtők kőrében nem annyira kedvelt, mert nem tartalmazza a horogkeresztet, ettől függetlenül viszonylag ritka jelvény.

Mutatom.......

Üdv,
Gábor

Rudolf Souval, Wien - háború utáni "karmos" beakasztókampója

Rudolf Souval, Wien - háború utáni "karmos" beakasztókampójaNépszerű
Beküldő további képei   KategóriaKülföldi kitüntetések    Utolsó frissítés2017.04.16. 23:13    
Találatok125  Hozzászólások0    
Sziasztok,

Rudolf Souval, Wien háború utáni "karmos" beakasztókampója.

Van, amikor azt mondják rájuk, hogy eredetiek, van, hogy háború utániként emlegetik - ez inkább külföldre jellemző, itthon Magyarországon nem jellemző, és ritkábban azt, hogy másolat - ez külföldre sem annyira jellemző, ők a háború utáni ( postwar ) szót használják többnyire. Itthon leginkább eredetinek vagy nem tudja az eladó és a vevőre vagy az érdeklődő tudására bízza a döntést, hogy ő maga minek ítéli meg.
Mit is nevezünk Souval esetében eredetinek? Souval 1939-1945 májusa közötti termelése: korabeli - eredeti.

Ezt az időszakot, vagyis a szovjet kivonulást követően Souval készített a veteránoknak egy rövid ideig úgynevezett "Blanc Core" Kereszteket, és néhány olyan harci kitüntetést, melyekről a festék felhordása előtt levágták a horogkeresztet. Ezt követően ismertek háború utáni változatai, másolatai ( néhány esetben olyan másolatok, melyeket nem Souval készített, de hasonlóak hozzá ), és egy rövid ideig beszállítója volt a Bundeswehr-nek is, az 1957-es sorozat egyes kitüntetései esetében: Sebesülési Jelvény, Német Kereszt....stb - jellemzően Steinhauer & Lück, Lüdenscheid hátlap szerelvényezéssel megoldva.

Azonban, a képen látható beakasztókampó tipikus, háború utáni Souval termelés, semmi köze az 1939-1945 között gyártott szerelvényezéseihez.

DAK Medál - Lorioli, Milano - 2.3-as típus - cink

DAK Medál - Lorioli, Milano - 2.3-as típus - cinkNépszerű
Beküldő további képei   KategóriaKülföldi kitüntetések    Utolsó frissítés2017.04.14. 21:11    
Találatok286  Hozzászólások17    
Sziasztok,

A DAK Medál.

Igen, szinte minden német relikviát gyűjtő ismeri, de azt már kevesebben tudják, hogy több változata létezik.
Sokáig szinte mindenki azt tudta vagy gondolta, hogy kizárólag az olasz gyártó Rolioli, Milano gyártotta őket. Pedig nem. Néhány ismeretlen ( német vagy osztrák ) és az ismert Rudolf Souval, Wien típusokat különböztetjük meg.

Felmerülhet a kérdés, hogy az ismeretlen gyártók miért nem lehetnek más olasz gyártók. Ennek oka, hogy Lorioli kapott kizárólagos gyártási jogokat a Medál elkészítésére. A gyár történetéről majd később.

Így az ismeretlen gyártók német vagy más osztrák gyártók lehetnek. Azt nem valószínűsítik, hogy az ismeretlen gyártók Souval esetleges verőtő változatai.

A képeken egy Lorioli gyártású olasz változatot láthatunk. Több érdekessége is van. Az egyik, hogy alul a formatervező nevében ( De Marchis ), a 'C' nem 'C', hanem valamilyen okból 'O' betű lett. A jelvény alapanyaga pedig a késői periódusban készült cink.


1-5 sz. képek (az összesen 5 db képből) Google translator

Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2007 The XOOPS Project